2024. prilis 25. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Versenyeredmény 2023. prilis 05.
Kimagasló bélás eredménnyel zárult az „Alakítsátok ti a történelmet!” Országos Középiskolai Problémamegoldó Verseny. Bujdosó Fanni, Köbli Ágnes és Magyaros Krisztina 10.C osztályos tanulók csapata az április 1-jén Budapesten 32 csapat részvételével megrendezett országos döntő divízójában 5. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk Illésné Turai Zsuzsanna. Gratulálunk!
A regionális fordulóhoz hasonlóan ezúttal is 120 óra állt a csapat rendelkezésére az eset megoldására, mely az 1941. április 2-án döntési helyzetbe kényszerített Teleki Pál miniszterelnök számára összeállított stratégia kidolgozását eredményezte „Hogyan reagáljon a magyar kormány a jugoszláv kérdésre?” címmel. A közgazdasági szektorban használt kötelező elemek, mint például a SWOT analízis, az opciós fa vagy a kockázati tényezők elemzése révén kialakított saját megoldási javaslatukat tartalmazó prezentációt 10 perc alatt kellett bemutatniuk. Az ezt követő 5 percben a szakmai zsűri tagjai a témához kapcsolódó, összefüggéseket feltáró kérdéseket tettek fel nekik.
Bár a megoldás kidolgozása a téma komplexitása, az elvárt formátumnak való megfelelés, valamint az idő rövidsége miatt feszített munkatempót igényelt, a lányok akkora kedvvel alakították a történelmet, hogy jövőre újra beneveznek erre a versenyre.