2024. prilis 28. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny 2024. janur 27.
Szombaton, január 27-én délelőtt ismét iskolánk adott otthont a Nemes Tihamér Országos Alkalmazói Tanulmányi Verseny második, regionális fordulójának. Iskolánk informatika tanára, Sziegl Hajnalka, mint a regionális versenybizottság elnöke, részt vesz az első forduló feladatainak felüljavításában, valamint a 2. fordulóban felügyeli a versenyt és javítja a megoldott feladatokat. A gépterem előkészítését és a verseny közben esetleg fellépő műszaki hibák elhárítását (amire szerencsére az idén sem volt szükség) rendszergazdánk Birkás Attila végzi. A megmérettetésre Bács-Kiskun Vármegye déli részéről érkeztek versenyzők.

A Nemes Tihamér Verseny története 1985-ben kezdődött, ám ekkor még csak programozástudásukat mérhették össze a versenyzők. Az alkalmazói kategória a 2005/2006-os tanévben indult útjára, melynek célja, hogy az általános és a középiskolák tanulók lehetőséget kapjanak alkalmazási ismereteik és képességeik összehasonlítására. Jelenleg számítógépes rajzolás, képszerkesztés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés és prezentációkészítés szerepel a feladatok között.

A regionális fordulóba iskolán 3 diákja jutott be: Prikidánovits Hanna (8.B), Rozmanitz Ádám (9.B) és Gottlieb Gergely (10.B). Mindhármuk felkészítőtanára Sziegl Hajnalka.

A képeken a versenyzők láthatók munka közben. Ekkor már közel 3 órája dolgoztak a feladatokon.