2024. prilis 29. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Értékes bajai helyezések a vármegyei történelemversenyeken 2024. mrcius 20.
Két vármegyei szintű történelemverseny döntőjét egyszerre rendezték meg 2024. március 22-én Kecskeméten, a Piarista Gimnáziumban. A bajai iskolák közül egyedül a Bajai III. Béla Gimnázium diákjai jutottak be az első két forduló írásbeli teljesítményei alapján vármegyénk legjobb tíz versenyzője közé, akik ezúttal szóban adtak számot felkészültségükről. Mindkét vetélkedő döntőseinek a vonatkozó korszakra vonatkozóan, megadott források segítségével egy-egy magyar, illetve egyetemes történeti tételt kellett ismertetnie összesen tíz percben, a 11.-eseknek ezen túl egy topográfiai feladatot is meg kellett oldania.
A 10. osztályosok Vármegyei történelemversenyén Reiner Petra 10.D osztályos tanuló szerepelt, és végül az 5. helyen zárta a megmérettetést. (Felkészítő tanára: Hegyi Cecília.)
A 11. osztályosok számára megrendezett Gróf Koháry István megyei történelemversenyen pedig Bálint Andor 11. D osztályos tanuló jutott el a döntőig, ahol végül a 7. helyen végzett. (Felkészítő tanára: Dr. Mayer János).