2024. mjus 06. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap










E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Versenyeredmény 2024. prilis 24.
Véget ért a "Szláv nyelvek és kultúrák" elnevezésű rendezvény programsorozata, amelyet idén nyolcadik alkalommal rendezett meg a PTE Szlavisztika Intézet Orosz Filológia Tanszék, a PTE Orosz Központ, a Pécsi Ruszin Önkormányzat, a Pécsi Horvát Önkormányzat, a Pécsi Lengyel Önkormányzat és a Pécsi Civil Közösségek Háza.

A rendezvénysorozat részeként a középiskolások számára meghirdetett kétfordulós vetélkedőn bajai, budapesti és pécsi diákok vettek részt. Az első forduló tesztfeladatai után a legjobbak esszét írtak a szláv nyelvek ismeretének szerepéről, hasznosságáról, a szláv nyelvek és kultúrák helyzetéről a globalizáció korában. A zsűri értékelése alapján a versenyzők a témához kapcsolódóan a valamely szláv nyelvhez fűződő személyes élményeiket, tapasztalataikat is megfogalmazták.

A díjazottak között sok a bélás, orosz nyelvet tanuló diák. Íme díjazottjaink névsora:

Blank Berta 11.C a verseny II. helyezettje lett.

Különdíjasaink:

· Kenyeres Kenéz 11.B - a Pécsi Lengyel Önkormányzat különdíja

· Kereskedő Petra 10.D - a PTE BTK Orosz Filológia Tanszék különdíja

· Köbli Ágnes 11.C a Pécsi Orosz Központ különdíja

· Szabó Lola 10.D - a Pécsi Ruszin Önkormányzat különdíja

Tanáraik: Gál Krisztina és Pongó Csilla

A díjkiosztó ünnepségre érkező bélás csapatnak igen izgalmas és tartalmas napja volt. Az eredményhirdetést megelőzően Dr. Pozsgai István értékes előadását hallgattuk meg az óorosz templomépítészetről. Jutott idő egy kis barangolásra az egyetem botanikus kertjében, és egy kis örömzenélésre is, mellyel Kereskedő Petra lepte meg a várakozó közönséget, majd a díjak átadása következett. A rendezvény koncerttel zárult, melyen Pécs városának zenei kiválóságai léptek föl.