2024. jlius 24. 6500 Baja, Szent Imre tér 5.     1757-2024     www.bajabela.hu Éber Sándor freskója  
Történetünk | Dokumentumok | Diákélet | Kapcsolataink | Elérhetőségünk

  RSS hírek
Webmester


Bélap


E-KRÉTA HELP

E-KRÉTA E-ÜGYINTÉZÉS

Hírek - Információk


Molnár Péter Országos Informatika Verseny 2024. mjus 12.
Gatter Gréta iskolánk 9.C osztályos tanulója a 9-10.-es korcsoportban 6. helyezést ért el a II. Molnár Péter Országos Informatika Verseny döntőjében. Felkészítő tanára: Sziegl Hajnalka.
A verseny elődjét hosszú időn keresztül Molnár Péter a kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikum informatika tanára szervezte Árpád Informatika Verseny néven. Halála után volt osztályfőnöke és kollégája, Lazányi Etelka hozta létre a Molnár Péter Alapítványt, amely azóta is megrendezi a versenyt, de már új néven. Az alapítvány tagjai ezzel is őrzik Covid fertőzésben elhunyt kollégájuk emlékét és szellemi örökségét.
A verseny 4 online fordulóból és egy személyes részvétellel zajló döntőből áll, melyre az első négy fordulóban legjobban teljesítő diákok kaptak meghívást. A feladatok nagy része általános informatikai műveltséget és a logikus gondolkodás képességét mérte fel, de voltak kutatómunkát igénylő kérdések is.
A kisteleki Árpád Fejedelem Katolikus Gimnázium és Technikum épületében megrendezett döntő versenyzői az ország egész területéről érkeztek, többek igen messziről, például Mosonmagyaróvárról, Salgótarjánból vagy Kisvárdáról. Minden résztvevő értékes jutalomban részesült.
A versenyről részletesebben itt lehet olvasni: https://molnarpeteralapitvany.hu/esemenyek-hirek/